Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@13:01:06 GMT

افراد طمعکار و سودجو چالش بزرگ طب سنتي

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۷۸۷۶۸

خبرگزاري آريا - يک مسئول سازمان غذا و دارو با اشاره به اينکه موارد بسياري در طب سنتي مشاهده مي‌شود که خرافه و سودجويي است، از تدوين فارماکوپه طب سنتي خبر داد. به گزارش سلامت خبرگزاري تسنيم، امير حسين جمشيدي ــ مديرکل نظارت بر فرآورده‌هاي طبيعي، سنتي و مکمل سازمان غذا و دارو با بيان اينکه در حوزه طب سنتي کارهاي انجام‌نشده بسيار وجود دارد، اظهار داشت: ما نيز هيچ‌گاه مدعي پيشرو بودن در حوزه داروهاي سنتي نبوديم، اگرچه مردم ما از نظر فرهنگي به طب سنتي گرايش داشته و رابطه مأنوسي نيز با طب مکمل دارند اما صرف وجود سبقه تاريخي در خانواده‌هاي ما و نسل‌هاي گذشته ما نمي‌تواند براي اين حوزه کافي باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي با تأکيد بر ضرورت تهيه دارونامه يا فارماکوپه طب سنتي تصريح کرد: وقتي به نتايج موفق اقدامات کشور هندوستان در اين حوزه نگاه مي‌کنيم و مي‌بينيم که مثلاً فارماکوپه همدرد هند، چاپ 1969 است که در آن داروها، روش ساخت و مصرف آنها به‌انگليسي قيد شده است تأسف مي‌خورم که چرا ما در حال حاضر حتي دارونامه خود را هم به‌زبان فارسي تهيه نکرديم.
جمشيدي با اشاره به اينکه براي رشد اين مکتب پزشکي بايد ابتدا ادوات کار را فراهم کرد، از برنامه‌ريزي انجام‌شده براي تدوين فارماکوپه طب سنتي نيز سخن به ميان آورد.
مديرکل نظارت بر فرآورده‌هاي طبيعي، سنتي و مکمل سازمان غذا و دارو عنوان کرد: قوانين پزشکي که در دهه 30 شمسي نوشته شده است فقط مواردي را که پزشک بايد انجام دهد به اين سو معطوف کرده است نه فردي ديگر؛ و جاي افسوس دارد که چرا در آن زمان موارد طب سنتي هم نظام‌مند نگرديد، اي‌کاش در آن هنگام قانون مي‌شد که مثلاً افرادي که در اين حوزه تخصصي مشغولند حق تجويز هم دارند تجويز کنند و اين موضوع به‌يک‌باره منقطع نمي‌گرديد.
وي همچنين اضافه کرد: بسيار مواردي در طب سنتي مشاهده مي‌شود که خرافه و سودجويي است و ما به‌صورت جدي با آن درگيريم و ما را دچار مشکل کرده است.
اين مقام مسئول در سازمان غذا و دارو بزرگ‌ترين چالش اکنون طب سنتي اعم از نقدها، تهديدها و مقاومت‌ها را به‌دليل افراد طمعکار و سودجو دانست و اظهار داشت: اگر کسي تحت عنوان طب سنتي، مطبي داير کرده است در حالي که تحصيلات و تجربياتش با پزشکي مرتبط نيست اشکالي به ماهيت طب سنتي وارد نيست.
جمشيدي در پايان با تأکيد بر اينکه در هر رشته و گرايشي پستي، بلندي، راستي و ناراستي وجود دارد، خاطرنشان کرد: متأسفانه در سطح جامعه مسائلي که چه در حوزه داروسازي و تهيه و ساخت فرآورده‌هاي غيرمجاز آن و چه از منظر اصل طبابت‌هاي نادرست به طب سنتي منتسب مي‌شود اندک نيستند لذا واريز کردن برخي ايرادات، اتهامات و اشتباهات به حساب طب و داروهاي سنتي به‌نظر من ناصواب‌ترين نوع داوري‌ايست که يک فرد آگاه مرتکبش مي‌شود.
انتهاي پيام/*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۷۸۷۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده مردم زنجان : دولت جدیت لازم برای استفاده از افراد توانمند را نداشت/ مجلس در انتسابات تاثیر منفی گذاشت/ چالش‌هایمان بیشتر خواهد شد

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت ضعف‌هایش را انکار نکند، گفت: مهمترین ضعف دولت این است که نتوانست از افراد خیلی قوی استفاده کند درحالی که برای حل مشکل نیاز است به سراغ افراد توانمند برویم.

مهدی باقری در گفت و گو با خبرنگار شفقنا در رابطه با عملکرد دولت در مهار تورم، اظهار داشت: ما نمی گوییم عملکرد دولت صد در صد رضایت بخش بود اما ارزیابی بنده از عملکرد اقتصادی دولت در سال ۱۴۰۲، این است که پای کار آمد و عزم جدی داشت اما در همین حد که می بینیم، موفق بود.

وی با اشاره به موانع تحقق اهداف دولت، گفت: دولت باید عزم جدی برای تحقق اهدافش داشته باشد لذا باید به سراغ تقویت کابینه اش برود اما این به معنای تغییر نیست؛ ما لزوما به دنبال مچ گیری و تغییر وزرا نیستیم بلکه دولت باید بُعد مسوولین اجرایی را به هر طریقی تقویت کند.

نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دولت خودش باید ضعف هایش را بازگو کند و آنها را انکار نکند؛ مهمترین ضعف دولت این است که نتوانست از افراد خیلی قوی استفاده کند درحالی که برای حل مشکل نیاز است به سراغ افراد توانمند رفت. نماینده ها با مداخلات در انتسابات، اثرهای منفی گذاشتند اما خود دولت هم جدی نبود و به نظر من آقای رییسی جدیت لازم در یافتن و آوردن افراد قوی به عرصه اجرایی کشور را، نداشت.

آقای باقری بیان کرد: در حوزه اقتصادی کشور، انتظار داشتیم که دولت پهلوان ها را روی کار بیاورد اما این اتفاق رخ نداد این انتقاد هم لزوما در سطح وزرا نیست؛ بلکه از رأس قوه مجریه تا سطوح پایین‌تر در شهرستان ها هم، اولویت این نبوده که تیم های اقتصادی تقویت شود و حضور افراد قوی را شاهد نیستیم.

وی اظهار داشت: پیش بینی من از آینده این است که قطعا روزهای بهتر اما چالش های بیشتری هم خواهیم داشت؛ کشور ما به لحاظ سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و … در بَعد بین المللی و حتی داخلی، با مشکلاتی مواجه است؛ درواقع رقابت سیاسی و اجتماعی خوب است اما بعضا رویکرد منفی پیدا کرده و به ضرر مردم تمام می شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • نظارت بهداشتی بر تولید فرآورده‌های غذایی در کارگاه‌های سنتی
  • 5 چالش اصلی کسب و کارهای کوچک
  • برپایی نمایشگاه و کارگاه رودوزی‌های سنتی در موزه بزرگ خراسان
  • چرا شروع فصل بهار برای افراد آلرژی ایجاد می‌کند؟
  • زخم کاری سیگارهای الکترونیک
  • اختلال در مسیر قهرمانی، اوسمار و اولین چالش بزرگ
  • نقدینگی بزرگ‌ترین چالش صنعت دارو/ بانک‌ها وام نمی‌دهند
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری
  • نماینده مردم زنجان : دولت جدیت لازم برای استفاده از افراد توانمند را نداشت/ مجلس در انتسابات تاثیر منفی گذاشت/ چالش‌هایمان بیشتر خواهد شد