Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ رسول دیناروند روز سه شنبه در مراسم گشایش سومین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته در مصلای تهران ، افزود: زنجیره نقدینگی در دارو چالشی و بحرانی است که خارج از این منظومه بر این نظام دارویی وارد شده است و عمدتا به بدهی مراکز درمانی به تامین کنندگان دارو و پزشکی برمی گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: ریشه آن از هر جا که باشد سیاست هایش غیر از عامل دارویی بوده و این فشارها از بیرون به مجموعه دارویی تحمیل می شود و مشکل آفرین است.
رئیس سابق سازمان غذا و دارو از دانشگاه های علوم پزشکی خواست تا اولویت خود را تسویه بدهی ها در این حوزه قرار دهند و تاکید کرد: اگر این تسویه بدهی به نظام دارویی لنجام نشود ، دچار خسران می شویم.
دیناروند با بیان اینکه صنعت داروسازی امروز ایران صنعتی است که نسبت به گذشته از هر نظر بهتر است، گفت: کیفیت دارو فقط وابسته به ماده اولیه نیست ؛ شرایط تولید ، نیروی انسانی ، فن آوری ، تکنولوژی و استانداردها همه در این فرایند مهم است و کارهای خوبی در این زمینه ها انجام شده است .
وی اضافه کرد: بعد از تلاش های زیاد امروز عضویت ایران در پروتکل پیکس (پی آی سی اس ) در تایوان در حال تصویب است و این امر بسیار ارزشمند و نقطه عطفی برای صنعت داروسازی خواهد بود.
رئیس سابق سازمان غذا و دارو مطلب سوم را بحث رقابت عنوان کرد و گفت: بدون رقابت نمی توانیم شاهد کیفیت برتر و در تراز جهانی باشیم .
وی با بیان اینکه در بازار ایران شرایط رقابتی بین تولیدکنندگان داروی داخلی برای کسب سهم در بازار وجود دارد ، اضافه کرد: بک دارویی را ٢٠ تولید کننده می سازد اما رعایت لوازم رقابتی هم مهم است.
دیناروند با بیان بحث رقابت بین داروهای وارداتی و حمایت از تولید داخل، سیاست های وزارت بهداشت در چهارسال گذشته را سیاست حمایت از تولیدات دارویی داخلی برشمرد و گفت: در سال ٩٥، بازار دارویی کشور حدود ١٦ هزار میلیارد تومان بود ٧١ درصد مربوط به تولیدات داخل و ٢٩ درصد مربوط به واردات بود .
وی افزود: برای ٢ هزار و ٤٠٠ میلیارد تومان از این مبلغ نمی توان رقابتی درنظر گرفت چون تولید کننده داخلی ندارد. ١٣٠٠ میلیارد تومان مربوط به داروهایی است که تولید داخل جدید است یعنی دارویی که در دی ماه ٩٥ تولید شده و ٩ ماه قبل تولید نشده بود و داروهایی که سهم بازار آن هنوز به ٣٠ درصد نرسیده است.
رئیس سابق سازمان غذا و دارو تصریح کرد : یعنی ١٠٠٠ میلیارد تومان رقابت بین تولید داخلی و خارجی وجود دارد و حتی اگر ٢٣٠٠ میلیارد تومان که مشابه داخلی دارد را حذف کنیم، براساس مقایسه تولید داخل و وارداتی ، قیمت داروهایی سهم صنعت داروسازی ٥٠٠ میلیارد تومان می شود.
دیناروند اضافه کرد: تولید از سهم ٦٥ درصد در سال ٩١ به ٧٥ درصد در سال ٩٥ رسید و قبل از برنامه ششم از مرز ٧٥ درصد عبور خواهیم کرد؛ لذا باید به نگرانی های اساسی تَر یعنی صادرات فکر کنیم.

**صادرات، راه توسعه دارویی است
دیناروند گفت: نظام سلامت درآمد ناخالص ملی حدی برای هزینه های دارویی قائل است که الان جیزی حدود ١٣ تا١٤ درصد است و بالا رفتن این هزینه، انتظاری دست نیافتنی است؛ نظام سلامت هیچگاه این اجازه را نمی دهد هزینه دارویی بالاتر برود البته در کشورهای فقیر تا ٧٠ درصد هزینه های کل نظام سلامت شان است.
وی ادامه داد: در شرایط محدود بودن سقف هزینه های دارویی ، راه توسعه دارویی، صادرات است و صنعت داروسازی ایران از مرزهای ما فراتر رود که البته کارهای خوبی در این زمینه انجام شد تا بتوانیم برای توسعه راه را برای حضور در کشورهای منطقه و دیگر کشورها باز کنیم .
وی ادامه داد : ١/١ میلیارد دلار واردات و ٢٠٠ میلیون دلار صادرات است که باید به تراز مثبت برسیم و این هدف ١٤٠٤ است.
دیناروند تاکید کرد: برای فراهم کردن اعتماد مردم باید صادرات دارو را افزایش دهیم و این به صنعت داروسازی کشور کمک می کند.
رئیس سابق سازمان غذا و دارو گفت: حدود ٢ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در دو سال اخیر در کشور داشتیم و چند شرکت در ایران سرمایه گذاری کردند، باید از مرزهایمان خارج و به کشوری تبدیل شویم که تراز تجاری اش در حوزه دارویی مثبت است.
٥٠٢ شرکت دارویی که ١٦٤ شرکت آن خارجی هستند در سومین نمایشگاه دارویی و صنایع وابسته حضور دارند .
معاون رییس جمهور اندونزی ، سفیر دانمارک ، سفیر بلغارستان و سخنگوی وزارت بهداشت أفغانستان از جمله مهمانان خارجی مراسم گشایش سومین نمایشگاه دارویی و صنایع وابسته (ایران فارما) هستند. همچنین سید حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و غلامرضا أصغری رئیس سازمان غذا و دارو بعنوان دیگر مهمانان ، در این مراسم حضور دارند.
در سال گذشته ٤٠٠ شرکت داروسازی و دست اندرکار چرخه دارویی در دومین نمایشگاه داروسازی و صنایع وابسته حضور داشتند که امسال بیش از ١٠٠ شرکت دیگر به این نمایشگاه افزوده شد.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۱۳۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور

معاون برنامه‌ریزی اداره کل داروی سازمان غذا و دارو با اشاره به راه‌اندازی سامانه برخط اعلام کمبودهای کشوری گفت: با راه‌اندازی این سامانه اطلاعات دقیق کمبودهای دارویی معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور در دسترس قرار می‌گیرد.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان غذا و دارو، ناصر هیراد با بیان به اینکه در گذشته افراد مختلف و حتی غیرمتخصص در خصوص کمبودهای دارویی اظهار نظر کرده و ارقام مختلفی را در مورد آن اعلام می‌کردند، اظهار کرد: از سال گذشته مسیرهای مختلفی برای احصای کمبودهای دارویی تعریف شده است که آمار جامعی را در اختیار سازمان غذا و دارو قرار می‌دهد.

وی گفت: لازم به ذکر است در منابع مختلف تعاریف متعددی برای کمبودهای دارویی ذکر شده است که اعلام اعداد متناقض خود گواه موضوع است، بدیهی است سازمان غذا و دارو مرجع رسمی اعلام کمبودهای دارویی است.

وی افزود: بررسی عملکرد شرکت‌های پخش از لحاظ نحوه توزیع و اعمال اقدامات اصلاحی به صورت مستمر در حال انجام بوده و طرح سامانه‌ای شدن برنامه توزیع داروها و توسعه سامانه اعلام کمبودهای دانشگاه از طریق اضافه شدن موجودی شرکت‌های پخش دارو در دست اقدام است، پایش کمبودهای دارویی و زنجیره تأمین به صورت ویژه با دو روش شناسه‌گذاری و رصد کمبود معاونت‌ها بر اساس مبتنی بودن شواهد نیز انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: با اقدامات انجام شده ضمن پایش بهتر کمبودها، امکان برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای جبران آن وجود دارد، همچنین معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور با دسترسی به این سامانه می‌توانند از میزان موجودی دارو اطلاع یافته و نسبت به پیگیری و رفع مشکل حوزه خود اقدام کنند.

کد خبر 748678

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه برخط رصد کمبودهای دارویی در کشور
  • کمبود آمبولانس بزرگترین چالش اورژانس کشور است
  • نقدینگی بزرگ‌ترین چالش صنعت دارو/ بانک‌ها وام نمی‌دهند
  • حذف موازی کاری از صنعت داروسازی/ تسهیل در صدور پروانه و تولید
  • حذف موازی کاری از مسیر صنعت داروسازی/تسهیل در صدور پروانه و تولید
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری
  • داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟