Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اصغری اصغری‌ رییس سازمان غذا و داروی‌ وزارت بهداشت‌ در همایش معاونین غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور‌ که هم‌اکنون در معاونت غذا و داروی‌ دانشگاه علوم پزشکی ایران در حال برگزاری است‌، بیان کرد: در واقع‌ چالش‌ طرح تحول نظام سلامت‌ مربوط‌ به منابع‌ مالی است و مشکلات هزینه‌ای که در این زمینه وجود‌ دارد‌ به عنوان مثال‌ تعداد بیمه‌‌شدگانی که به رایگان در قالب این طرح نیز بیمه شده‌اند و از خدمات‌ دارویی بهره‌مند می‌شوند بیش از سقف پیش‌بینی شده بود و در حوزه دارو نیز همچنین البته انتظار می‌رود که تا پایان سال به واسطه اجرای برخی از برنامه‌ها تحت عنوان مدیریت هزینه‌ها در بیمارستان‌ها بخش قابل توجهی از مشکلات دارویی حل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به تشکیل ستادی ویژه برای رسیدگی‌ به این مهم در وزارت بهداشت‌ بیان‌ کرد: ستادی‌ متشکل‌ از بیمه‌ها، معاونت درمان‌، معاونت بهداشت‌، سازمان غذا و دارو و سایر قسمت‌های مرتبط‌ برای حل مسائل پیش‌ آمده تشکیل شده است‌. در شرایطی‌ که حتی با اختصاص بودجه‌های قابل توجه و در حد توان دولت به بخش بهداشت و درمان و دارو میزان کمی از آن حتی با لحاظ برخی از صرفه‌جویی‌ها در بخش دارو و تجهیزات هزینه‌ می‌شود به عنوان مثال 15 تا 20 درصد بدهکاری‌ها مربوط به بخش تجهیزات و همچنین رقم قابل توجهی نیز مربوط به بدهکاری‌های حوزه دارویی که باید به طور جدی‌ هزینه‌ها در این زمینه مدیریت شوند.

رییس سازمان غذا و دارو با تأکید بر اینکه باید معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی بیش از پیش‌ در زمینه‌ مدیریت‌ هزینه‌ها و حتی فعالسازی‌ بخش داروسازی در بیمارستان‌ها وارد شوند، ادامه داد: علاوه بر آن می‌توان با خرید متمرکز داروهای‌ مصرفی از شرکت‌های دارویی مشخص تخفیف‌های خوبی گرفت که همین تخفیفات‌ بسیار راهگشا‌ شود و این درست نیست که برای مثال‌ اتفاقی‌ از نظر تأمین، کمبود یا نظایر‌ آن در حوزه دارو و تجهیزات در بیمارستان یا مرکز درمانی بیافتد‌ ولی گزارش‌های آن به موقع به معاونت غذا و داروی دانشگاه مربوطه و حتی وزارت بهداشت برای رسیدگی و پیگیری فوری ارسال نشود.

 پروتکل‌های دارویی نهایی به زودی اعلام می‌شود

اصغری‌ همچنین با اشاره به اینکه پروتکل‌های دارویی مرتبط با لیست اقلام دارویی مصوب وزارت بهداشت نهایی شده و به تمام انجمن‌های پزشکی نیز برای نظرسنجی‌ ارسال شده بود به زودی از سوی وزارت بهداشت ابلاغ می‌شود که طبق آن اگر خللی‌ در روند موارد این پروتکل‌ها حتی در حوزه نسخه‌پیچی رعایت نشود بیمه هم کسورات‌ می‌زند و اجرای کامل این پروتکل‌های دارویی به شکل مشترک در همه دانشگاه‌های علوم پزشکی الزامی‌ است که بخشی از بندهای آن ارتباط مستقیمی‌ با پروتکل‌های راهنمای بالینی‌ دارو دارد که در قسمت بسته شیمی‌ درمانی‌ می‌تواند برای کاهش هزینه‌ها و مصرف منطقی دارو بسیار مؤثر واقع شود و به طور کلی با اجرای پروتکل‌های دارویی نوین‌ علاوه بر کاهش هزینه‌ها در بخش دارو مصرف منطقی دارو نیز به همراه مدیریت هزینه در بیمارستان‌ها بیش از پیش اجرایی می‌شود.

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه اگر تاکنون در بخش دارو موفق به کاهش هزینه‌ها نشده‌ایم باید تغییر روش دهیم‌، زیرا کاهش هزینه در حوزه درمان و دارو در تداوم طرح تحول نظام سلامت‌ بسیار ضروری است، به عنوان مثال بیشترین بودجه دانشگاه‌های علوم پزشکی و بیمارستان‌ها در بخش پرسنل‌ هزینه می‌شود، به طوری که این مبالغ‌ 65 تا 70 درصد هزینه‌ها را در بر می‌گیرد‌.

اصرار در جذب پرسنل در بیمارستان‌ها مساوی با افزایش بار بدهی‌ها برای تأمین دارو و تجهیزات

اصغر‌ی همچنین در ادامه با تأکید بر اینکه در شرایط‌ مالی کنونی‌ نباید برای افزایش و جذب پرسنل‌ جدید اصرار شود، گفت: زیرا این وضعیت در واقع به اضافه شدن بار بدهی‌ها به ویژه در حوزه دارو و تجهیزات می‌انجامد، به عنوان مثال‌ از تعداد کل هزینه‌های پرسنل‌ در بیمارستان‌ها 12 درصد صرف پرداخت کارانه‌ می‌شود و در چنین شرایطی جذب نیروی جدید‌ یعنی پرداخت هزینه‌ای بیشتر و اضافه‌تر بنابراین مدیریت‌ هزینه‌ در بیمارستان‌ها باید‌ یکی از اولویت‌های اصلی دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار گیرد.

در حال تکمیل...

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۶۰۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور

معاون برنامه‌ریزی اداره کل داروی سازمان غذا و دارو با اشاره به راه‌اندازی سامانه بر خط اعلام کمبودهای کشوری گفت: با راه‌اندازی این سامانه اطلاعات دقیق کمبودهای دارویی معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور در دسترس قرار می‌گیرد.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان غذا و دارو، ناصر هیراد با بیان به اینکه در گذشته افراد مختلف و حتی غیرمتخصص در خصوص کمبودهای دارویی اظهار نظر کرده و ارقام مختلفی را در مورد آن اعلام می‌کردند، اظهار کرد: از سال گذشته مسیرهای مختلفی برای احصای کمبودهای دارویی تعریف شده است که آمار جامعی را در اختیار سازمان غذا و دارو قرار می‌دهد.

وی گفت: لازم به ذکر است در منابع مختلف تعاریف متعددی برای کمبودهای دارویی ذکر شده است که اعلام اعداد متناقض خود گواه موضوع است، بدیهی است سازمان غذا و دارو مرجع رسمی اعلام کمبودهای دارویی است.

وی افزود: بررسی عملکرد شرکت‌های پخش از لحاظ نحوه توزیع و اعمال اقدامات اصلاحی به صورت مستمر در حال انجام بوده و طرح سامانه‌ای شدن برنامه توزیع داروها و توسعه سامانه اعلام کمبودهای دانشگاه از طریق اضافه شدن موجودی شرکت‌های پخش دارو در دست اقدام است، پایش کمبودهای دارویی و زنجیره تأمین به صورت ویژه با دو روش شناسه‌گذاری و رصد کمبود معاونت‌ها بر اساس مبتنی بودن شواهد نیز انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: با اقدامات انجام شده ضمن پایش بهتر کمبودها، امکان برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای جبران آن وجود دارد، همچنین معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور با دسترسی به این سامانه می‌توانند از میزان موجودی دارو اطلاع یافته و نسبت به پیگیری و رفع مشکل حوزه خود اقدام کنند.

کد خبر 748678

دیگر خبرها

  • شاهد تحول فن‌آورانه در حوزه حکمرانی فرهنگی خواهیم بود
  • پرداخت یارانه دارو ربطی به بیمه سلامت ندارد
  • شهرک صنعتی «کشت و صنعت» لرستان به‌زودی بهره‌برداری می‌شود
  • زارع پور: به‌زودی زیرساخت‌ دارو رسانی از طریق سکو‌ها فراهم می‌شود
  • مهم‌ترین چالش‌ها در بازار اوراق رهنی مسکن
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه برخط رصد کمبودهای دارویی در کشور
  • حبس و جزای نقدی بیش از ۷۴ میلیارد ریالی دو متهم پرونده اخلال در نظام توزیع دارویی آذربایجان غربی
  • نقدینگی بزرگ‌ترین چالش صنعت دارو/ بانک‌ها وام نمی‌دهند
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی