Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-29@08:05:20 GMT

چالش جدی حوزه بهداشت و درمان مصرف بی‌رویه دارو است

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۲۹۷۵۷

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با بیان اینکه تجویز منطقی دارو باید بر اساس نیاز بیمار و دوره درمان باشد، گفت: جالش جدی حوزه بهداشت و درمان مصرف بی رویه دارو است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدحسین مصدق در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت با بیان اینکه یکم تا هفتم اردیبهشت ماه به نام هفته سلامت نامگذاری شده است، اظهار داشت: ترویج مصرف غذای سالم بین اقشار مختلف جامعه به ویژه جوانان، باعث جلوگیری از بروز بیماری و در نتیجه کاهش مصرف دارو خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه مصرف بی‌رویه دارو یکی از جدیترین چالش حوزه غذا و داروی یزد است، ادامه داد: بیماری های مختلف به نسبت طول درمان ممکن است یک یا چند قلم دارویی نیاز داشته باشد اما برخی بیماران اگر داروی اندکی تجویز شود خودسرانه به سراغ مصرف دارو می روند که این رویه درست نیست.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با بیان اینکه نهادینه کردن فرهنگ مصرف مناسب دارو یکی از مهمترین اولویت‌های اجرایی در حوزه سلامت و مصرف دارو است، ادامه داد: استفاده بی رویه دارو و بدون تجویز پزشک یکی از مهمترین عامل تشدید بیماری ها در جامعه است.

وی کمبود یک سری داروهای خاص را یکی از چالش های حوزه غذا و دارو دانست و بیان کرد:‌ عدم استفاده از فست فود و استفاده از غذاهای گرم نقش مهمی در کاهش آمار بیماری و در نهایت استفاده از دارو ایفا می‌کند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد عنوان کرد: متأسفانه بسیاری از افراد با باوری نادرست فکر می‌کنند که مصرف دارو برای آنها مفید است اما نمی دانند که به دلیل عوارضی که داروها دارند و یا تداخل مصرف، ممکن است بیماری تشدید شده و یا بیماری دیگری بروز کند.

وی با اشاره به نقش رسانه ها در فرهنگ سازی به ویژه در خصوص مصرف خودسرانه و بدون تجویز دارو گفت: ادارات بیمه و رسانه ها همکاری کنند تا مردم با آموزش نسبت به مصرف دارو هوشیار شده و از مصرف بدون تجویز خودداری کنند.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 پزشک حوزه بهداشت و درمان دارو دانشگاه علوم پزشکی درمان 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۲۹۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور

معاون برنامه‌ریزی اداره کل داروی سازمان غذا و دارو با اشاره به راه‌اندازی سامانه برخط اعلام کمبودهای کشوری گفت: با راه‌اندازی این سامانه اطلاعات دقیق کمبودهای دارویی معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور در دسترس قرار می‌گیرد.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان غذا و دارو، ناصر هیراد با بیان به اینکه در گذشته افراد مختلف و حتی غیرمتخصص در خصوص کمبودهای دارویی اظهار نظر کرده و ارقام مختلفی را در مورد آن اعلام می‌کردند، اظهار کرد: از سال گذشته مسیرهای مختلفی برای احصای کمبودهای دارویی تعریف شده است که آمار جامعی را در اختیار سازمان غذا و دارو قرار می‌دهد.

وی گفت: لازم به ذکر است در منابع مختلف تعاریف متعددی برای کمبودهای دارویی ذکر شده است که اعلام اعداد متناقض خود گواه موضوع است، بدیهی است سازمان غذا و دارو مرجع رسمی اعلام کمبودهای دارویی است.

وی افزود: بررسی عملکرد شرکت‌های پخش از لحاظ نحوه توزیع و اعمال اقدامات اصلاحی به صورت مستمر در حال انجام بوده و طرح سامانه‌ای شدن برنامه توزیع داروها و توسعه سامانه اعلام کمبودهای دانشگاه از طریق اضافه شدن موجودی شرکت‌های پخش دارو در دست اقدام است، پایش کمبودهای دارویی و زنجیره تأمین به صورت ویژه با دو روش شناسه‌گذاری و رصد کمبود معاونت‌ها بر اساس مبتنی بودن شواهد نیز انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: با اقدامات انجام شده ضمن پایش بهتر کمبودها، امکان برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای جبران آن وجود دارد، همچنین معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور با دسترسی به این سامانه می‌توانند از میزان موجودی دارو اطلاع یافته و نسبت به پیگیری و رفع مشکل حوزه خود اقدام کنند.

کد خبر 748678

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • شیر گاو یکی از چالش برانگیزترین مشکلات پزشکی را حل کرد
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • راه‌اندازی دستگاه توموتراپی بیماران سرطانی در گلستان
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • عوارض مصرف خودسرانه این دارو‌ها
  • هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه