Web Analytics Made Easy - Statcounter

حتماً بارها شنیده‌اید که ایده‌های خلاقانه مقدمه شروع نوآوری و کارآفرینی هستند و یکی از ویژگی‌های مهم شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه ایده‌های جدید در کسب و کار است، زیرا این شرکت‌ها با استفاده از ظرفیت دانش موجود، سهم مهمی در خلق ایده‌های نو و تجاری‌سازی آن‌ها دارند.

همین امر موجب شد با دکتر امیرحسین مقصودی، مدیر عامل شرکت دانش‌بنیان سامان داروی هشتم به گفت‌وگو بنشینیم تا از وضعیت شرکت و داروی فاکتور۸ انسانی نوترکیب که با نام تجاری سافاکتو  به بازار عرضه می‌شود مطلع شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در گفت‌وگوی خود به مسئله مهمی اشاره می‌کند: «از سال ۹۸ هنوز مطالباتمان از سازمان غذا و دارو وصول نشده و باید با دریافت تسهیلات گران‌قیمت بانکی به تولید ادامه دهیم. در کنار این مشکلات باید با واردات هم مبارزه کنیم. ما و سازمان غذا و دارو در حال کنترل واردات داروی مشابه داخلی هستیم. اما مشخص نیست چطور و چگونه واردکنندگان ارز دولتی دریافت می کنند، داروی مشابه وارد گمرک می‌کنند، با حداقل اسناد ترخیص می‌کنند و بعد به بهانه نزدیک بودن تاریخ انقضا شروع به فشار به سازمان غذا و دارو می‌کنند» در ادامه گفت‌وگوی ما با او را می‌خوانید.

نحوه شکل‌گیری شرکت سامان داروی هشتم و روندی که تاکنون طی کرده برای ما حتماً می‌تواند جذاب باشد. چه راهی را طی کردید و اکنون کجا ایستاده‌اید؟

در سال ۱۳۸۹ عملیات ساخت سایت کارخانه تولید محصولات بیوتکنولوژی در مشهد کلید خورد، این مجموعه در پایان سال ۱۳۹۶ آماده بهره‌برداری شد و امکان تولید محصولات متنوع بیوتکنولوژی را دارد، همزمان با شروع عملیات ساخت کارخانه در مشهد، سایت تحقیقات را در مرکز رشد دانشگاه تهران راه‌اندازی کردیم.

شرکت سامان داروی هشتم تاکنون چه داروهایی را به بازار عرضه کرده و توانایی تولید چه داروهایی را دارد؟

شرکت سامان داروی هشتم یکی از تولیدکنندگان محصولات بیوتکنولوژی یا به عبارتی زیست فناوری در کشور است که در زمینه تولید دارو فعالیت می‌کند. تاکنون توانسته‌ایم با بهره‌گیری و ترکیب دانشگاه و صنعت، داروی فاکتور۸ انسانی نوترکیب با نام تجاری سافاکتو را به بازار عرضه کنیم.

کیفیت بالای محصول تولیدی پس از رضایت خاطر مصرف‌کنندگان داخلی، تقاضا برای خرید این محصول از خارج از کشور را به وجود آورده است. خوشبختانه چندی پیش نخستین محموله صادراتی سافاکتو به خارج از کشور ارسال شد. جا دارد اعلام کنم با تلاش این شرکت دانش‌بنیان، موفقیت و دستاوردهای بسیار زیادی برای کشور به وجود آمده و در حال حاضر توانایی تأمین کل نیاز کشور به داروی باکیفیت و هم‌تراز با باکیفیت‌ترین محصول جهانی را در طی دو ماه داریم. 

داروهای دیگری که دارید هم بازاری می‌شوند؟

به امید خدا چند داروی مهم دیگر در دست تولید است که به زودی و به مرور زمان وارد بازار خواهند شد. هر یک از این داروها که در حال حاضر به صورت ارزی و با قیمت بسیار زیاد و به سختی برای بیماران تأمین می‌شود در صورت حمایت مناسب سازمان‌های بیمه‌گر و پرداخت به موقع مطالبات به زودی وارد بازار می‌شوند.

اساساً دانش‌بنیان‌ها چرا این قدر سخت کار می‌کنند و عرصه برایشان فراهم نیست؟

روند تجاری‌سازی یک محصول از علم و دانش تئوریک به یک محصولی که در بازار حرفی برای گفتن داشته باشد شامل دو مرحله سخت است؛ در مرحله اول باید به علم و دانش یک محصول برسیم که خود این کار فوق‌العاده تخصصی و نیازمند دانش روز جهانی است و در مرحله دوم تولید و تجاری‌سازی به گونه‌ای که توجیه‌پذیری اقتصادی آن حفظ شود. ما در کشور شرکت‌هایی داریم که در این زمینه فوق‌العاده‌اند و رقابت با آن‌ها نیازمند تلاش همه‌جانبه در به‌روز نگهداری فناوری و یافتن بهترین راه برای تجاری ساختن محصولات است.

شرکت‌های دانش‌بنیان همیشه از وجود مافیای بازار گفته‌اند. به نظر شما راه غلبه بر مافیای حاکم بر بازار چیست؟

این ظرفیت در شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد که بتوانند در عرصه‌های جهانی حرف‌هایی برای گفتن داشته باشند، مشروط به اینکه در زمان و شرایط مناسب از آن‌ها حمایت شود. 

از نظر شما دستگاه‌ها و نهادهای نظارتی چه حمایت‌هایی را باید از شرکت‌های دانش‌بنیان انجام دهند؟

در حال حاضر در جهان شرکت‌هایی که بر پایه علم و فناوری فعالیت می‌کنند جزو موفق‌ترین شرکت‌ها هستند. خوشبختانه ما از نظر علمی در جایگاه خوبی در جهان هستیم. اگر حمایت مناسب از شرکت‌های دانش‌بنیان صورت پذیرد بدون شک در پیشرفت کشور، سطح کیفیت زندگی جامعه، اشتغال‌زایی، ارزآوری و... تأثیر بسزایی دارند.

حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان باید به صورت هماهنگ و توسط همه دستگاه‌ها صورت پذیرد. طوری نباشد که یک دستگاه اقدام‌های حمایتی انجام دهد اما دستگاه دیگر بی‌تفاوت بوده و برخورد متفاوتی با شرکت‌های دانش‌بنیان داشته باشد. حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان باید بخشی از رویکرد جاری سازمان‌ها و دستگاه‌های دولتی باشد.

شرکت دانش‌بنیان سامان داروی هشتم توانسته طی دو سال پشت سر هم از خروج ۱۲۰ میلیون یورو ارز از کشور جلوگیری کند. رضایت خاطر و آسودگی خیال بیماران هموفیلی از اینکه همیشه دارو در دسترس است و تحریم‌ها اثری بر تأمین دارو نداشته از نتایج سرمایه‌گذاری مناسب در یک شرکت دانش‌بنیان است. کاهش قیمت محصول مشابه خارجی که در گذشته حتی حاضر به فروش این دارو به کشور ما نبودند یک دستاورد مهم دیگر است. علاوه بر این صرفه‌جویی بیمه‌ای که برای نظام سلامت کشور داشته، حفظ نیروهای نخبه و متخصص در کشور و همه و همه نتیجه یک سرمایه‌گذاری درست و حمایت به موقع است. 

ظاهراً شما هیچ مشکلی ندارید؟(خنده)

با وجود همه محاسنی که ذکر شد، در حال حاضر برای بازپرداخت تسهیلات ارزی به نرخ ارز آزاد، فشار مضاعفی روی شرکت است، در این خصوص سه مسئله مهم قابل تأمل است؛ نخست اینکه قیمت‌گذاری ما توسط سازمان غذا و دارو و بر مبنای نرخ ارز یارانه‌ای تعیین می‌شود که مکلف به تبعیت هستیم.

مسئله بعدی، موضوع وصول مطالبات است، از سال ۹۸ هنوز مطالباتمان از سازمان غذا و دارو وصول نشده و باید با دریافت تسهیلات گران‌قیمت بانکی به تولید ادامه دهیم. در کنار این مشکلات باید با واردات هم مبارزه کنیم. ما و سازمان غذا و دارو در حال کنترل واردات داروی مشابه داخلی هستیم. اما مشخص نیست چطور و چگونه واردکنندگان ارز دولتی دریافت می‌کنند، داروی مشابه وارد گمرک می‌کنند، با حداقل اسناد ترخیص می‌کنند و بعد به بهانه نزدیک بودن تاریخ انقضا شروع به فشار به سازمان غذا و دارو می‌کنند. 

چشم‌انداز شما برای فعالیت‌های شرکت سامان داروی هشتم چیست؟

خوشبختانه توانستیم در سال گذشته GMP وزارت بهداشت را دریافت کنیم. تولید داروی فاکتور۸ یکی از مشکل‌ترین و پیچیده‌ترین داروهای دنیاست که تولید آن در کشور سبب شده در چانه‌زنی‌های بین‌المللی دستمان پر باشد. اما به دنبال دریافت گواهینامه GMP اروپا هستیم که ما را قادر می‌سازد تا محصولاتمان را به تمام نقاط جهان صادر کنیم که در این صورت نخستین شرکتی خواهیم بود که در داخل کشور موفق به دریافت GMP اروپا برای خط تولید API شده‌ایم.

بزرگ‌ترین و مهم‌ترین چالش‌های پیش ‌روی شرکت شما برای ۵ یا ۱۰ سال آینده چیست؟

یکی از مهم‌ترین چالش‌های شرکت‌های دانش‌بنیان، حفظ نیروهای نخبه است. در حقیقت توانسته‌ایم نیروهای متخصص و دانشمندان ایرانی را از نقاط مختلف کشور و جهان، دور هم جمع کنیم. با انگیزه و پشتکار آن‌ها توانسته‌ایم داروی با کیفیت جهانی تولید کنیم. اما نگرانیم شرایط طوری پیش رود که احساس یأس بر آن‌ها حاکم شود. 

برای حوزه تخصصی شما که داروسازی است چه راه‌حل و راهکارهایی را پیشنهاد می‌کنید؟

جلوگیری از واردات داروی مشابه، پرداخت به موقع مطالبات و قیمت‌گذاری مناسب از راهکارهایی است که می‌تواند موجب سودآوری قابل توجه برای کشور باشد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: شرکت دانش بنیان چالش شرکت های دانش بنیان شرکت سامان داروی هشتم سازمان غذا و دارو شرکت دانش بنیان داروی مشابه حال حاضر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۸۴۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی

ابراهیم شجاعت پژوهشگر و کارشناس صنعت خودروسازی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: اولین موضوع در رابطه با شرکت‌های دانش‌بنیان در صنعت این است که باید با معیار درستی حقیقت دانش‌بنیانی این شرکت‌ها سنجیده شود. طی چند سال گذشته این مورد که بسیاری از شرکت‌ها برای دریافت تسهیلات ادعای دانش‌بنیانی دارند، اما حقیقت آنها متفاوت است.

وی ادامه داد: این موضوع که آیا این شرکت حقیقتا دانش‌بنیان هست را از روی محصول و نتیجه کار آنها می‌توان فهمید و بهتر است از دسته بندی بر اساس فرآیند تولید صرف‌نظر کنیم. شایان ذکر است که در هر خودرو به طور متوسط بیش از دو هزار قطعه وجود دارد؛ در تولید بسیاری از این قطعات پیچیدگی‌های فنی وجود دارد که به دست دانش‌بنیان‌ها قابل حل است.

شجاعت در ادامه گفت: گستردگی فرصت کار برای دانش‌بنیان‌ها در صنعت قطعه سازی خودرو از روش‌های فنی تولید خود قطعه تا ساخت مواد اولیه و حتی ماشین‌آلات مورد نیاز برای تولید قطعه است. همچنین لازم به ذکر است که خودروسازان نیز با کمی همت مضاعف می‌توانند حلقه‌های تولید تجاری خود را به دانش‌بنیان‌ها بیشتراز قبل متصل کنند تا شکاف‌های فناورانه تولید پوشش داده شود.

وی تصریح کرد: اتصال گپ‌های فناوری به شرکت‌های دانش‌بنیان با توجه به اینکه معمولا بودجه آنچنانی نیز نیاز ندارد و به نوعی پیش خرید قطعه است، سود مناسبی به همراه دارد و به راحتی ضرایب سود رشد خواهد کرد. به همین جهت خودروسازان می‌توانند این شکاف‌ها را پر کرده و از طریق علاوه بر کسب سود و حل مشکلات تیراژ تولید، ارزبری و مشکلات کیفیت تولید داخل را نیز رفع کنند.

رابطه دانش‌بنیان ها و تولید در چیست؟

این پژوهشگر صنعت خودرو اظهار کرد: شایان ذکر است که شرکت‌های دانش بنیان بهتر است که مستقیما وارد مبحث تولید نشوند چرا که ماهیت و ذات این شرکت‌ها فناور بودن است و پس از به ثمررساندن ابداعی باید به سمت تحقیق و توسعه نوآوری دیگری حرکت کنند. به همین جهت بهتر است که تولید به مجری دیگری سپرده شود. در سالیان اخیر یک شرکت خودروسازی داخلی دوبار اقدام به انجام این کار کرده است، اما به نظر می‌رسید که این همکاری دانش‌بنیان‌ها بیشتر به جهت نمایش بوده است.

تحولات سال جاری در صنعت خودرو

شجاعت تصریح کرد: به نظر می‌رسد که در فصل بهار خودروسازان برای افزایش قیمت کارخانه‌ای خودرو‌ها اقدام کنند. همچنین با توجه به ارتباط مستقیم خودرو‌های مونتاژی و قیمت ارز به نظر می‌رسد که با توجه به عدم تغییر قیمت ارز نیمایی در این نوع خودرو شاهد تغییر قیمت چندانی نباشیم. همچنین به نظر می‌رسد که خودرو‌های چینی امسال سهم بیشتری از بازار خودرو را به خود اختصاص خواهند داد.

وی گفت: در بحث خودرو‌های وارداتی نیز به نظر می‌رسد که حجم واردات خودرو‌های برقی به رقم قابل توجه ۵۰ هزار دستگاه خواهد رسید که اکثرا در اختیار ناوگان تاکسیرانی قرار می‌گیرند. همچنین در خصوص واردات خودروی نو نیز وارداتی در حدود ۲۰ هزار دستگاه پیش بینی می‌شود. شایان ذکر است که در مبحث واردات خودرو‌های دسته دوم به نظر می‌رسد که در سال جاری شاهد تحولی نخواهیم بود و در صورت فشار صرفا به تدوین دستورالعمل‌های آن پرداخته شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • سازمان اوقاف از جهش اقتصادی و مؤسسات دانش‌بنیان حمایت می‌کند
  • نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها در زمینه جهش تولید و رفع نیاز اساسی کشور
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر توسط یک شرکت دانش‌بنیان
  • همکاری ۴۲ گانه برنامه آبادیران و بهزیستی برای رفع چالش‌های حوزه معلولین
  • حرکت سازمان اوقاف در مسیر مولدسازی و بهبود اقتصاد کشور با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان + فیلم
  • موتور ایرانی برای خودروی ایرانی
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرا خیر
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرای خیر