Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@11:36:46 GMT

چالش های تاسیس رستوران و کارآفرینی

تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۵۶۵۲۵

چالش های تاسیس رستوران و کارآفرینی

طبق یک آمار  بیش از 90 درصد رستوران های تازه تاسیس در آمریکا با شکست مواجه می شن. البته من نمی خوام شرایط آمریکا رو با ایران مقایسه کنم چون به هر حال در کشوری مثل آمریکا برند های غول و قدیمی وجود دارن که رقابت رو برای رستوران های نوپا بسیارسخت و پیچیده می کنه.

کم نیستند کارآفرین های تازه واردی که با انرژی و اشتیاق به دنبال تاسیس رستوران میرن و بعد از یک مدت با شکست مواجه میشن .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

... واقعا چرا این اتفاق در اکثر کسب و کار ها رخ میده؟
آیا دلیلش چیزی به جز عدم تجربه و تخصص هست؟ شاید شما بگید خب ممکنه به دلیل شرایط اقتصادی نامناسب خیلی ها شکست می خورن ! اما درمقابلش چرا برخی ها هم سالیان سال با موفقیت دارن کسب و کارشون رو رشد می دن و شرایط سخت رو با درایت پشت سر میذارن!؟

خب امیدوارم اگر به دنبال افتتاح یک رستوران هستی با فکر کردن به پرسش های بالا به اهمیت موضوع و پر ریسک بودنش پی ببری. اما راه حل چیه؟ در مسیر کارآفرینی چه شاخص هایی رو باید در نظر گرفت اصلا نقطه شروع کجاست؟ و در این فرآیند چه کارهایی رو باید انجام داد و چه کارهایی رو نباید انجام داد تا ریسک کسب و کار رستوران خودمون رو به حداقل برسونیم؟

اگر به صورت مستقیم به دنبال یک متخصص در این زمینه هستی که هم دانش و هم تجربه کافی رو داره پیشنهاد می کنم از گروه سرآشپزان آسیا با مدیریت مهدی حصاری منش حتما مشاوره رایگان راه اندازی رستوران بگیرید. می تونید با کلیک بر روی https://bestasianchefs.com/setup-services/steps-to-set-up-the-restaurant/ با گروه سرآشپزان آسیا بیشتر آشنا شوید.

باید ها ونباید های کار آفرینی رستورانی 

رستوران داری مانند کاشت نهالوپرورش اون میمونه و نیاز به مراقبت داره. پس اگر قصد راه اندازی رستوران دارید، رعایت باید هاو نباید ها ضروری هست. حتما باید به نکاتی که در ادامه گفته میشه توجه کنید.

 هدف ما از این مقاله آگاهی دادن به شما پیرامون کارآفرینی در تاسیس رستوران هست که امیدوارم مفید واقع بشه. در آخر هم به برخی از عوامل مهم در شکست وموفقیت رستوران ها می پردازیم.

1-انتخاب مکان و موقعیت مناسب برای رستوران 

یکی از فاکتور های بسیار مهم در راه اندازی کسب و کار های مبتنی بر صنعت غذا و نوشیدنی، مکان و موقعیت جغرافیایی هست. خیلی ها معتقد هستن که اگر مالک نباشن (یعنی مکان کسب و کار اجاره ای باشه) حداقل 40 تا 60  درصد بودجه رو باید صرف تهیه یک مکان مناسب کنن و انتخاب این مهم باتوجه به اهداف ما بسیار سرنوشت ساز هست.

 اگر ما قصد راه اندازی رستوران فرنگی داریم باید در لوکیشنی قرار بگیریم که مردم اونجا با توجه به فرهنگشون علاقمند به استفاده از غذاهای فرنگی مثل ایتالیایی، ترکیه ای و.... باشند.

یا مثلا در جاهای شلوغی مثل بازار تهران بهتره فست فود راه اندازی کنیم تا یک رستوران ایتالیایی با منو و غذاهای لاکچری ... دلیلش هم اینه که مردم در بازار بسیار مشغول کار و تکاپو هستن و وقت سرو غذاهای این چنینی رو ندارن و میخوان در سریعترین زمان با مناسب ترین هزینه یه غذا تهیه کنن و با انرژی به کارشون ادامه دهند.

امیدوارم این مسئله مهم برای شما جا افتاده باشه... که با توجه به ظرفیت و موقعیت مکانی باید برنامه های متناسب با همون فرهنگ و موقعیت در کسب و کارتون لحاظ بشه.

2- طراحی دکوراسیون داخلی و نمای رستوران 

معماری و دکوراسیون درمرحله اول باعث جذب مشتریان می شود ودرگام بعدی باعث حس آرامش و رفاه بیشتر درمحیط است با توجه به رقابت چشمگیر در این صنف غذایی دکوراسیون و فضای محیط برای جذب مخاطب بسیار مهم است مخصوصا در شهر های بزرگ که تعداد رستوران ها زیاد است.

اگر بخواهیم به نکاتی کلی در مورد دکوراسیون و طراحی آن اشاره کنیم می توانیم به روانشناسی رنگ و انتخاب رنگ مناسب، نورپردازی، مبلمان و چیدمان آنها، سیستم های گرمایشی و سرمایشی و محل مناسب برای تعبیه آنها، استفاده از پوستر و لوستر و لایت باکس و.... اشاره کرد.

4- اشتباه اول ارائه منوی کامل با تنوع بالا   

اگر بودجه وامکانات شما محدود هست از همون اول کار به هیچ عنوانی به دنبال تهیه منوی غذایی کامل و جامعی نباشید. سعی کنید آسون شروع به کار کنید و در ادامه با توجه به شرایط منو رو کامل کنید.

 باید به شما بگم اگر بخواهید مثل رستوران های باسابقه و به اصطلاح برند عمل کنید و در کنارش بودجه کافی و برنامه راهبردی (استراتژی) نداشته باشید باید بگم در بلند مدت و کوتاه مدت مشکلات زیادی را خواهید داشت.

نکته مهم در تدوین منوی غذایی رستوران این است که قیمت تمام شده غذا، هزینه های سر با و دیگر متغییر ها رادر نظر داشته باشید تا بتوانید قیمت گذاری مناسبی انجام دهید و بعد از چند ماه نیاز به تغییر قیمت ها در منو نداشته باشید. در این زمینه بهتر است از یه کارشناس با تجربه استفاده کنید.

5- آموزش نیرو و پرسنل کار 

پس از انتخاب ملک، طراحی دکوراسیون و تهیه منوی غذایی نوبت استخدام و آموزش پرسنل کار هستیم تا شروعی موفق در تاسیس رستوران داشته باشیم.

  نیروی کار حرفه ای در کسب و کار باعث می شود تا در زمان و هزینه های مالی رستوران به صورت چشم گیر صرفه جویی شود و باعث افرایش سود در دراز مدت و کوتاه مدت شود.

از مدیر رستوران تا سرآشپز و آشپز و حتی آن کارگر ساده ای که ظرف میشورد نیاز به آموزش و مهارت دارد و همانطور که میدانیم این روند آموزش باید مستمر و ادامه دار باشد تا به رشد کسب و کار و بهبود خروجی ها رستوران کمک کند.

آموزش پرسنل رستوران یکی از مهمترین سرمایه گذاری هایی است که مالک و مدیر کسب و کار باید در نظر داشته باشد. از گذشته کارآفرینی با یادگیری و عمل به آن همراه بوده.

این آموزش ها می تواند به صورت عمومی برای همه پرسنل باشد مثل آموزش ایمنی و بهداشت و یا اصول میزبانی در رستوران های بین المللی، آموزش آشپزی (غذا های ایرانی و ملل) و... .


برای دیدن اطلاعات بیشتر درمورد آموزشگاه معتبر آشپزی در تهران بر روی https://bestasianchefs.com/blog/cooking-course/ کلیک کنید.

با پاسخ به سوالات زیر می توانید متوجه شوید که شما آیا به آموزش پرسنل رستوران  نیاز دارید یا خیر.

 شما تا چه میزان روی آموزش خود در رستوران سرمایه گذاری نموده اید؟

تا چه میزان از استانداردهای جدید غذا و نوشیدنی در دنیا مطلعید؟

تا چه میزان بر اصول پذیرایی واقفید؟

تا چه میزان بر روی سرعت سرو غذا آموزش دیده اید؟

تا چه میزان برای آموزش اصول مدیریتی و بازاریابی و فروش خود سرمایه گذاری و وقت صرف نموده اید؟

جواب این سئوالات راه حل شماست

یک قانون همیشه وجود دارد و آن اینست که ما هر چقدر بیشتر بیاموزیم و بکار بندیم به میزان درآمدمان افزوده میشود .

پس هزینه های آموزشی را همیشه به منزله سرمایه گذاری تلقی نمائید و این مسئله را مد نظر قرار دهید که تنها کسانی از زمان عقب مانده و شکست میخورند که خود را نتوانند باعلم وشرایط  زمان تطبیق دهند، باید نیازهای میهمان را بشناسیم  و آن را به نحو احسنت برآورده کنیم، باید بدانیم رستورانی که مهندسی منو را نمی داند و قیمتهای غیر اصولی و بالایی را به میهمان تحمیل میکند باعث می شود میهمان و مشتری او فقط یکبار از غذا و سرویس دهی رستورانش استفاده نماید و تجربه نشان داده ۹۰ درصد رستورانهایی که کسب و کارشان منجر به شکست میشود زیر ۵ سال از سابقه فعالیتشان می گذرد.

 آیا به یاد دارید در اوایل صحبتهایم  رستوران داری را به کاشتن نهال تشبیه کردم پس این نشان میدهد که تمام رستورانهایی که شکست می خورند از سرمایه اولیه و اصلی خود در حال برداشت بوده اند و در واقع از شاخ و برگ اصلی سرمایه خود استفاده کرده اند نه از میوه آن .

پیشنهاد میکنم حتما به خبر بانوی کار آفرینی نیز مراجعه کنید واین فیلم رو ببینید.

عوامل موفقیت و شکست در کسب و کار های رستورانی  

دانشگاه ایالتی اوهایو در سال ۲۰۰۵ مطالعاتی درباره رستوران ها ورشکست شده انجام داد، طبق گزارشی که در رابطه به این تحقیقات منتشر شد ۶۰ درصد از رستوران در همان سال اول کسب و کار یا با شکست مواجه می شوند یا تغییر مالکیت می دهند و ۸۰ درصد رستوران ها  نیز طی ۵ سال اول محکوم به تعطیلی هستند.

دلایل زیادی برای شکست رستوران ها وجود دارد: از تعطیلی هایی که به علت عدم رعایت اصول بهداشتی است تا نظرات مستمر بد مشتریان ناراضی. سالیانه ۴۲ هزار رستوران افتتاح می شود. بین ۵۰ تا ۶۰ درصد آنها در سه سال اول می بندند. ۸۱٫۴ درصد از آنهایی که ورشکست می شوند دلیلش مدیریت ضعیف بوده است. خیلی از آنها می توانستند نجات پیدا کنند اگر فقط کمک می خواستند. چنانچه مایل هستید بدانید چرا رستوران ها ورشکست می شوند با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.

1- موقعیت مکان، موقعیت مکان. موقعیت مکان. یک لوکیشن بد می تواند یکی از بزرگترین و مهمترین دلایل شکست یک رستوران باشد. نداشتن دید مناسب، جای پارک بد، خلوت بودن اطراف رستوران، داشتن منو تکراری با رستوران های مجاور و عدم استفاده از خلاقیت و... همه عواملی است که منجر به تجربه تلخ شکست یک رستوران می شود.

2- خدمات باکیفیت به مشتری، همراه با غذای خوب، جدای از رضایت مشتری باعث باز بودن درهای رستوران می‌شود. بنابراین، از بازخوردها و نظرات مشتریان غافل نشوید، اغلب شنیده‌ایم که یک مشتری ناراضی باعث از دست رفتن، سه مشتری دیگر می‌شود. اگر این موضوع درست باشد، پس همیشه به فکر یک سرویس‌دهی خوب باشید.

3- یک مالک خوب کسی است که اولین نفر در محل کار حاضر می شود و آخرین نفری است که از رستوران خارج می شود چون این شخص کسی است که  بیشترین ضرر را متحمل می شود ولی همچنین کسی است که بیشترین سود را از این حرفه به دست می آورد.پس سرمایه خود را رها نکنید، حضور شما یکی از مهمترین عوامل موفقیتتان می تواند باشد.

4- یک مدیر بد می تواند شانس رشد رستوران شما را نابود کند. او مسئول آموزش کارکنان است، باید مطمئن شود که تمام وظایف به درستی انجام می شود و اطمینان پیدا کند که همه مشتریان راضی وخوشحال هستند. پس از هزینه کردن برای استخدام یک مدیر مجرب نترسید در این زمینه می توانید از شرکت های راه اندازی و تجهیز رستوران مشاوره بگیرید.  

5- با توجه به اینکه این روزها در هر خیابان و کوچه می توان رستورانی را پیدا کرد پس تنها نمی توانید به کیفیت غذای خود برای جذب مشتری بسنده کنید، امروز زمان تبلیغات است. تبلیغات و بازاریابی قوی برای یک رستوران تازه تاسیس بسیار کمک کننده است. سعی کنید هنگام کم کردن هزینه ها بودجه بازاریابی را کاهش ندهید، و یا با رها کردن آن تنها به تبلیغات دهان به دهان اکتفا نکنید. بر روی تیم بازاریابی رستوران که تجربه کار با رستوران ها را دارند سرمایه گذاری کنید و از فرصت های تبلیغاتی در ناحیه خود بهره مند شوید.

6- اولین قدم برای به دست آوردن سود، دانستن این موضوع است که چگونه به ‌درستی منوی رستوران خود را قیمت گذاری کنید. داشتن یک منو عالی و متنوع ممکن است به شما در جذب مشتریان خود به رستوران کمک کند، اما ممکن است به‌اندازه کافی برای باز نگه‌داشتن درهای رستورانتان در بلند مدت کافی نباشد.  

بسیاری از مدیران مجموعه های موفق با تامین هزینه های مجموعه خود و کنار گذاشتن آن حداقل بمدت سه ماه در همان بدو شروع کار، به رشد و شکوفائی مجموعه خود بسیار کمک می کنند زیرا یکی از عواملی که در 80% مواقع باعث شکست یک مجموعه میگردد کمبود یا نبود بودجه کافی است.

منبع: فارس

کلیدواژه: رستوران کارآفرینی کسب و کار آموزش تاسیس رستوران سرمایه گذاری موقعیت مکان تا چه میزان راه اندازی یک رستوران رستوران ها کسب و کار هزینه ها باید ها بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۵۶۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاسیس انجمن در جهت کاهش آسیب اجتماعی در بین دانش‌آموزان

استاندار قزوین گفت: در زمینه کاهش آسیب های اجتماعی در بین دانش آموزان انجمن های مختلفی تاسیس شوند تا با حمایت دولت و با دلسوزی بیشتر برخی از مشکلات را کاهش دهند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، محمدمهدی اعلایی ظهر امروز در جلسه شورای آموزش و پرورش استان قزوین که در سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری قزوین برگزار شد، اظهار داشت: همه مدیران استان باید در ایام هفته معلم برای قدردانی از زحمات این قشر زحمتکش در مدارس و جمع معلمان حضور پیدا کنند و تقسیم‌بندی لازم در این زمینه هر چه سریعتر صورت گیرد.

وی افزود: معاونین استاندار به همراه رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان هم در روز معلم در یکی از شهرستان‌ها حضور پیدا کنند و از خدمات معلمان سراسر استان تجلیل کنند.

استاندار قزوین اضافه کرد: زحمات و خدمات جامعه تعلیم و تربیت استان قزوین بسیار مطلوب ارزیابی می شود و اقدامات خوب مدیران و دست اندکاران این حوزه مورد تایید دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی هم قرار گرفت و ایشان این حجم از همدلی و همگرایی در حوزه موضوعات فرهنگی را قابل تقدیر بیان کردند.

اعلایی، گفت: طرح نماد جزو طرح های خوب در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی است و باید برای اجرای هرچه بهتر آن از ظرفیت‌های مردمی بیشتر استفاده شود و در این مسیر حتی می‌توان از ظرفیت دانشجویانی که علاقه‌مندی و توانایی لازم را دارند هم استفاده کرد.

وی بیان کرد: جریان‌های مردمی باید در حوزه صیانت از دانش آموزان به کارگیری شود و آموزش و پرورش باید با نگاهی باز از ظرفیت مساجد و مجموعه‌های فرهنگی استفاده کند تا بدین وسیله شاهد کاهش آسیب های اجتماعی در بین دانش‌آموزان باشیم.

استاندار قزوین با بیان اینکه باید با همگرایی و هم‌افزایی مشکلات را کاهش داد، افزود: انجمن اولیا و مربیان می‌تواند با شکل جدیدی فعالیت کند و علاوه بر حوزه های ماموریتی خود در حوزه‌های تربیتی هم خدمت‌رسانی کند.

اعلایی گفت: جا دارد در زمینه کاهش آسیب های اجتماعی در بین دانش آموزان انجمن‌های مختلفی تاسیس شوند تا با حمایت دولت و با دلسوزی بیشتر برخی از مشکلات را کاهش دهند.

وی اضافه کرد: برگزاری اردو در افزایش روحیه و نشاط دانش‌آموزان بسیار موثر است و باید در این زمینه یک کار ویژه در استان صورت گیرد، البته استان همچنان منتظر نگاه مثبت وزارت آموزش و پرورش در موضوع اردوگاه یانس آباد است که امیدواریم هر چه سریع‌تر محقق شود و بتوانیم این مجموعه را به یک مجموعه اردویی فاخر در سطح کشور تبدیل کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پارکینگ طبقاتی توفیق زنجان افتتاح شد
  • پایان چالش کمبود معلم از مهرماه امسال
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست
  • اعتصاب کارگران «جهان»، ۵۳ سال قبل
  • تاسیس انجمن در جهت کاهش آسیب اجتماعی در بین دانش‌آموزان
  • طرح توانمندسازی و کارآفرینی مردم پایه در دشتستان اجرا می‌شود
  • اختلال در مسیر قهرمانی، اوسمار و اولین چالش بزرگ
  • رزرو هتل در آمستردام
  • پنج چیزی که به دست آوردنشان برای ثروتمندان هم سخت است!