Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-29@14:21:08 GMT

۷ چالش پیش‌روی صنعت غذا آنلاین و روش مقابله

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۱۱۰۹۸

۷ چالش پیش‌روی صنعت غذا آنلاین و روش مقابله

دیگر برای سفارش‌دادن غذا حتی نیاز به تماس‌گرفتن هم نیست و می‌توانید در عرض چند ثانیه غذایی را که هوس کرده‌اید با پلتفرم‌های سفارش غذامانند اپلیکیشن اسنپ فود سفارش بدهید و تمام. مدت زیادی از ظهور اپلیکیشن‌های سفارش غذا نمی‌گذرد، اما در همین مدت کوتاه رشد چشمگیری داشته‌اند. البته هر رشدی با چالش هم روبه‌رو می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این چالش‌ها را بررسی می‌کنیم و برای مقابله با هرکدام راهکاری پیشنهاد می‌دهیم.

۱. ثبت دستی سفارش کاربران؛ امکان بروز خطا و اتلاف وقت

اگر مراکز تهیه غذا و رستوران‌ها به‌جای ثبت اتوماتیک، کارمندانشان را موظف به ثبت دستی سفارش‌ها کنند، اوضاع کمی به هم می‌ریزد. اگر سرعت کارمندی به‌اندازه کافی نباشد یا تمرکز نداشته باشد، روند به جریان‌انداختن سفارش‌های آنلاین دچار مشکل می‌شود. چاره چیست؟

راه مقابله: تمام‌اتوماتیک‌کردن فرایند ثبت سفارش

اگر فرایندهای ثبت سفارش کاملا اتوماتیک شوند، دیگر خبری از خطاهای احتمالی و کُندشدن سرویس‌دهی نخواهد بود. سیستم‌های متنوعی برای ثبت دقیق سفارش مشتریان وجود دارد. اگر سفارش‌ها مستقیم به دست بخش تهیه و آماده‌سازی برسند، هم خطاها کمتر می‌شود و هم زمان کارکنان برای بهبود تجربه مشتری خالی خواهد شد.

۲. ارائه خدمات در چند پلتفرم سفارش غذا؛ سامان‌دهی دشوار

گاهی بعضی از رستوران‌ها در چند پلتفرم سفارش آنلاین غذا حضور دارند و این یعنی باید خود را با چند سیستم و روند سفارش‌گیری و ارائه خدمات تطبیق بدهند. در این حالت، رستوران یا شیرینی‌فروشی با یک دست چند هندوانه برداشته است.

نتیجه چنین کاری جالب نخواهد بود. از طرفی حضور رستوران‌ها در پلتفرم‌های سفارش آنلاین مختلف مزایای مهمی دارد و می‌تواند فعالیتشان را گسترده‌تر کند. به‌نظرتان راهکار چیست؟

راه مقابله: یکپارچه‌کردن سیستم اتصال به پلتفرم‌ها

اگر رستوران‌ها می‌خواهند با چند پلتفرم سفارش غذا کار کنند، باید کمی هوشمندتر باشند. چطور؟ کافی است سیستمی داشته باشند که سفارش‌های دریافتی از چندین اپلیکیشن غذا را یکپارچه به‌سمت آن هدایت کنند. وجود سیستم مرکزی همکاری با پلتفرم‌های مختلف را ممکن می‌کند.

۳. به‌روزنبودن موجودی منوها؛ پشیمان‌شدن مشتریان

فرض کنید کاربری از ته دل هوس کبابی درجه‌یک یا نوع خاصی از شیرینی را کرده است. تلفن همراهش را برمی‌دارد و بی‌معطلی در اپلیکیشن دنبال غذای مدنظرش می‌گردد.

حال اگر آن غذا در رستوران مدنظر موجود نباشد، کاربری که با خوشحالی آرزوی سفارش و خرید را داشت دچار پشیمانی و نارضایتی می‌شود. بدتر از این هم ممکن است، یعنی وقتی کاربر سفارشش را ثبت می‌کند اما بعد از طی‌شدن مراحل مختلف با او تماس می‌گیرند و می‌گویند سفارشش در منو موجود نیست.

راه مقابله: ایجاد ارتباط میان پایانه فروش و داده‌های به‌روزشده موجودی

این روزها پیونددادن سیستم پایانه فروش با نرم‌افزارها و سیستم‌هایی اعلام موجودی خیلی راحت شده است. با چنین سازوکاری، منوی رستوران‌ها به‌روز می‌شود و دیگر کاربران ناامید نمی‌شوند. سروسامان‌دادن به درخواست‌ها و سفارش‌های کاربران در چنین سیستمی ساده‌تر است. ضمن اینکه تجربه بهتری برای مشتریان رقم می‌خورد.

۴. استفاده‌نکردن از نظرات کاربران؛ نادیده‌گرفتن فرصتی عالی

پیوستن رستوران‌ها، شیرینی‌فروشی‌ها و مراکز تهیه غذای کوچک و بزرگ به اپلیکیشن‌های آنلاین می‌تواند وضعشان را از این رو به آن رو کند. مثلا مجموعه‌های کوچک و بزرگ بسیاری با همکاری اپلیکیشن‌هایی مانند اسنپ فود توانسته‌اند رشد چشمگیری کنند.

البته این رشد زمانی ممکن می‌شود که اهمیت داده‌ها دست‌کم گرفته نشود. این روزها داده‌ها حکم کیمیا را دارند. رستوران‌هایی که نتوانند از داده‌های کاربران استفاده کنند، فرصت بزرگی را از دست می‌دهند. تحلیل داده‌هایی که مشتریان ثبت می‌کنند یکی از راه‌های ترقی کسب‌وکار است.

راه مقابله: پیوند کانال‌های فروش با پایانه‌های فروش

اگر مراکز و رستوران‌ها سیستم کانال‌های فروش را با پایانه‌های فروش یکپارچه کنند، نتیجه شگفت‌انگیزی خواهند گرفت. پایانه‌های فروش امکان تسویه‌حساب خودکار را فراهم می‌کنند و باعث می‌شوند هزینه خدمات و محصولات به حساب کسب‌وکار واریز شود.

اگر این پایانه‌ها به کانال‌های فروش آنلاین متصل شوند، امکان رصد داده‌های کاربران فراهم می‌شود. با تحلیل داده‌های دریافتی از مشتریان به‌خوبی می‌توان استراتژی‌های بهتری برای کسب‌وکار در نظر گرفت و سوددهی‌اش را بیشتر کرد.

۵. تعداد زیاد پیک‌ها؛ هرج‌ومرجی به ضرر همه

وقتی سفارش‌ها زیاد می‌شوند، تعداد مأموران ارسال بسته‌های غذا هم افزایش پیدا می‌کند. اگر این افراد وارد رستوران شوند یا در محوطه بیرونی منتظر بمانند، کمی هرج‌ومرج و شلوغی به‌ وجود می‌آید.

این آشفتگی به نفع هیچ‌کس نیست؛ هم مشتریان داخل رستوران معذب می‌شوند و هم کارکنان تمرکزشان را از دست می‌دهند. وقتی به‌دنبال ثبت رستوران در اسنپ فود از اپلیکیشن‌های پُرکاربر غذا هستید، باید فکری به‌ حال مدیریت پیک‌ها هم بکنید.

راه مقابله: مدیریت حضور پیک‌ها برای دریافت غذا

شیوه چیدمان و هدایت مأموران ارسال در رستوران باید طوری باشد که ازدحام ایجاد نشود. محیط باید طوری طراحی شود که فرایند آماده‌سازی سفارش راحت‌ پیش برود. بهتر است محلی مناسب برای انتظار مأموران در نظر بگیرید. راه‌حل جذاب دیگری هم وجود دارد؛ می‌توانید صفحه‌نمایشی تدارک ببینید و با آن به مأموران اطلاع دهید بسته‌شان آماده شده است. این صفحه‌نمایش می‌تواند در محوطه‌ای قرار بگیرد که مأموران منتظرند.

اهمیت‌دادن به داده‌ها و بررسی زمان مناسب برای آماده‌سازی سفارش‌ها هم مهم است. با آگاهی به داده‌ها و تجربه‌های قبلی می‌توانید زمان حدودی آماده‌سازی هر سفارش غذا را مشخص کنید و برنامه تحویل به مأموران ارسال را بر اساس آن تنظیم کنید.

۶. دیده‌نشدن یا دیر پیداشدن در اپلیکیشن سفارش غذا

شمار رستوران‌ها و مراکز تهیه غذای مختلف مدام در اپلیکیشن‌های سفارش غذای آنلاین زیاد و زیادتر می‌شود. سودی که پیوستن به اپلیکیشن‌هایی مانند اسنپ فود برای این مجموعه‌ها به همراه می‌آورد، دلیل محبوبیت‌شان است.

البته با این‌همه رقیب مختلف و سرسخت، رسیدن به مشتریان بالقوه کمی سخت می‌شود. مشتریان بالقوه همان کسانی هستند که از قبل با مجموعه‌ها و رستوران‌ها آشنایی ندارند و بعید است که بدون شناخت یا دیدن نمرات و نظرات مثبت دست به خرید بزنند. کاربران هنگام سفارش غذا از اسنپ فود به امتیاز هر رستوران و نظرات کاربران دیگر درباره آن دسترسی دارند.

راه مقابله: ارتقای جایگاه با کسب نمرات خوب از کاربران

چاره این است که کارتان عالی و دقیق باشد. کیفیت خوب غذا و تحویل سریع و مناسب می‌تواند هر رستورانی را محبوب مشتریان کند. محبوب که بشوید، امتیازهای بهتری از کاربران می‌گیرید و به جمع معروف‌ها راه پیدا می‌کنید.

۷. قیمت‌گذاری نادرست در سفارش آنلاین غذا

قیمت‌گذاری از بزرگ‌ترین چالش‌های صنعت سفارش غذای آنلاین است. این حوزه کاری به‌شدت رقابتی است و برای همین اگر رستوران‌ها و مجموعه‌ها مدل درست و دقیقی برای قیمت‌گذاری نداشته باشند، حفظ‌کردن جایگاهشان در بازار کمی سخت می‌شود.

سودآوری کسب‌وکار در چنین وضعیتی سخت است و در عین حال برای به‌دست‌آوردن دل مشتریان باید قیمت‌هایی معقول و مناسب ارائه کرد. اینجاست که دوراهی سودآوری و کسب رضایت مشتری شکل می‌گیرد. تنها حالتی که این دوراهی ختم به خیر می‌شود هم یافتن مسیری است که هر ۲ هدف را محقق می‌کند. چه مسیری؟

راه مقابله: راضی‌نگه‌داشتن همه با درنظرگرفتن وضعیت مشتری و رقبا

چطور هم سود کنید و هم دل مشتریان را به‌ دست بیاورید؟ ۲ راه پیش رویتان است. برای قیمت‌گذاری از مدل‌های قیمتی بزرگان بازار الهام بگیرید. ببینید آنها چه می‌کنند و چطور می‌توانید مدل موفقشان را برای خود شخصی‌سازی کنید.

راه دیگر هم این است که درباره مشتریان حساسیت‌سنجی دقیقی انجام بدهید. منظور از حساسیت‌سنجی این است که ببینید تغییر تقاضای مشتریان با تغییر قیمت‌ها چگونه است. با توجه به این شاخصه می‌توانید به مدل مناسبی برای تعیین قیمت‌ها برسید.

در آخر

صنعت سفارش آنلاین غذا خدماتی تجملاتی و اضافی ارائه نمی‌کند. این خدمات دیگر بخشی از زندگی‌مان شده و نبودش غیرقابل‌تصور است. چالش‌های این مسیر هم کم نیستند، اما حل‌شدنی‌اند و راه‌آمدن با دل مشتریان در کنار بهره‌مندی از استراتژی‌های درست کسب‌وکار به حلشان کمک می‌کند.

برآوردن خواسته مشتری‌ها با لمس چند دکمه تلفن همراه، در گذشته شبیه معجزه بود اما این روزها تجربه‌ای شیرین و در دسترس است. روزهای رشد بیشتر و رقم‌زدن تجربه‌های عجیب‌تر، خلاقانه‌تر و جذاب‌تر هم پیش رویمان است. شما چه فکر می‌کنید؟

کد خبر 1627012

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سفارش آنلاین آماده سازی راه مقابله رستوران ها قیمت گذاری پایانه ها مجموعه ها سفارش غذا پلتفرم ها سفارش ها اسنپ فود کسب وکار داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۱۱۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار مخفیانه دبیرکل ناتو و وزیر خارجه آلمان در رستوران تا پاسی از شب لو رفت+ تصاویر

«شام آخر» ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو با آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان حس کنجکاوی مطبوعات آلمان را برانگیخت. این زوج شیرین در حال ترک یک جلسه محرمانه مشاهده شدند.

روزنامه بیلد آلمان نوشت: دو شب قبل آنالنا بربوک با ینس استولتنبرگ در رستوران هتل Telegraphenamt در برلین تقریباً سه ساعت دیدار کردند. این دیدار مخفیانه که تا پاسی از شب ادامه داشت به دور از هجوم خبرنگاران برگزار شده بود. محور گفتگو‌های این دیدار تاکنون مشخص نشده است.

عصر پنجشنبه، مایکل کرنر، عکاس نشریه بیلد، از دبیرکل ناتو و وزیر خارجه آلمان حین خروج از هتل در حالی که تحت تدابیر امنیتی هفت افسر محافظ بودند، فیلم گرفت.

گفته می‌شود که استولتنبرگ شخصاً از وزیر امور خارجه آلمان درخواست ملاقات کرده است. ادعا می‌شود این دیدار در مورد امنیت اروپا و کمک بیشتر به اوکراین بوده است. با این حال، هیچ یک از دو طرف درباره گزارش روزنامه بیلد و دیدار محرمانه پاسخی نداده اند.

این روز‌ها استولتنبرگ در آلمان به سر می‌برد تا برای نشست ناتو که در ماه جولای در واشنگتن برگزار می‌شود، آماده شود.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • پارکینگ طبقاتی توفیق زنجان افتتاح شد
  • «ادز آپ» به بررسی چالش های تبلیغات دیجیتال در ایران می پردازد
  • صنعت حمل و نقل بین المللی: مروری جامع با نگاهی عمیق به نقش هوش مصنوعی
  • مرکز عمده فروشی جوراب در بازار تهران کجاست؟
  • دیدار مخفیانه دبیرکل ناتو و وزیر خارجه آلمان در رستوران تا پاسی از شب لو رفت+ تصاویر
  • نقدینگی بزرگ‌ترین چالش صنعت دارو/ بانک‌ها وام نمی‌دهند
  • رزرو هتل در آمستردام
  • پنج چیزی که به دست آوردنشان برای ثروتمندان هم سخت است!
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری